WordPress

WordPress ile Para Kazanmanın 4 Yolu

WordPress ile yaptığınız web sitesinden para kazanmak ve gelir elde etmek gibi bir düşünceniz varsa aslında bu çok da zor değil. WordPress ile para kazanabilirsiniz, ancak bunun en zor yanı bunun için adım atarak başlamak olacaktır. Başlamak bitirmenin yarısıdır demişler. O zaman neden bugün bir WordPress sitesi oluşturarak para kazanmaya başlamıyorsunuz?

WordPress herkese büyük kolaylıklar sunan bir içerik yönetim sistemi. İster kişisel blog kurun, ister şirketinize ait bir web sitesi oluşturun, isterseniz de para kazanma odaklı bir web sitesi kurarak reklam anlaşmaları yapın. Bunların tümü mümkün. Bunların tümünü yapmak için yeteri kadar araç da şu an mevcut. Hemen hemen aklınıza gelebilecek her konuda bir WordPress eklentisi bulmak artık mümkün. Bu yüzden pek de zorlanmayacaksınız.

Bu yazımızda da “WordPress ile nasıl para kazanılır?” sorusunun cevabını vereceğiz. En azından bu konuda size 4 fikir sunacağız ve başlamanız için teşvik etmeye çalışacağız.

Neden WordPress kullanmalısınız?

Eğer “WordPress ile gerçekten para kazanılabilir mi?” sorusunu soruyorsanız, alacağınız yanıt kesinlikle evet olacaktır. Ancak her işte olduğu gibi, WordPress ile de bir strateji geliştirmeniz gerekiyor. Eğer günümüzde para kazanmak için bir işe girişimde bulunuyorsanız mutlaka bir stratejiniz olmalı. Buna benzer olarak WordPress ile bir web sitesi projesine başlıyorsanız da öncelikle önünüze koyduğunuz bir stratejiniz olmak zorunda.

Öncelike WordPress kullanmanız sizi kullanmayan sitelere göre avantajlı duruma getirir. Bu içerik sistem yöneticisinin dünyadaki bir numaralı ve en çok kullanılan içerik sistemi olmasının sebebini merak ettiniz mi? Bu sebepleri şöyle sıralayabiliriz:

  • Size kendi hosting hesabınızı seçip, kendi kendinize barındırmanıza olanak tanır. Dışa bağımlı olmazsınız. Sitenizi taşımakta da özgür olursunuz.
  • Ücretsizdir ve açık kaynak kodludur. İçeriğinde gizli saklı bir şey bulunmaz ve her şey geliştirilebilir durumdadır. Baştan sona özgürce müdahale edebilirsiniz.
  • SEO yani arama motoru optimizasyonu ile uyumludur. Google ve diğer arama motorları sitenizi çok sever. Her türlü özelleştirmeye açıktır.
  • Güvenlik alanında birçok güncelleme ve araç sunar. Her türlü eklentiyi kolayca kurabilir ve kullanabilirsiniz. Ekstra özellikler ekleyebilirsiniz.

Tüm bunların yanında para kazanmak için de muhteşem fırsatlar yaratan bir platformdur. Bunun yanında kendisini de bu konuda geliştirmeniz için oldukça güzel olanaklar sağlar. Hiç tecrübeniz olmasa bile gerçekten bu alanda çok başarılı işler yapabilirsiniz. Kod bilginiz gerçekten sıfır olsa bile, hazır site yapıcı WordPress eklentileri sayesinde inanılmaz işler çıkartmanız an meselesi.

wordpress 2

WordPress ile Para Kazanılabilecek 4 Fikir

Belki ekstra bir gelir elde etmek için bunu yapmak istiyorsunuz, belki de tam zamanlı bir iş gibi buna odaklanarak sadece web sitenizden para kazanmak istiyorsunuz. Bunların tümünü de gerçekleştirmek sizin elinizde.

1. WordPress sitenize reklamlar yerleştirin

Web siteniz ile para kazanmanın belki de en kolay yolu reklamları sitenizin içerisine yerleştirerek ziyaretçilerinizin bunu tıklamasını beklemektir. Google Adsense bunun için var olan bir sistemdir. Daha başka birçok reklam sistemi vardır ancak Google reklamları sektörün öncüsüdür. Sitenizde reklam yayınlamak için öncelikle Adsense üyeliğinizi başlatmanız gerekiyor. Adsense sitenizi inceliyor ve uygun gördüğü takdirde onaylıyor. Daha sonra size sitenize yerleştirmeniz için bazı kodlar veriyor. Şanslısınız ki WordPress eklentileri ile bu kodları kolayca sitenize yerleştirebiliyorsunuz. Ad Insert veya WP Quads gibi eklentiler işinize yarayacaktır. Hatta çoğu WordPress teması hazır olarak reklam bölümlerine sahiptir. Kodları yapıştırın, ve işte bu kadar! Siteniz artık reklam yayınlıyor ve reklamlardan kazanç elde etmeye başladınız.

Peki Adsense üyeliğinizin onaylanması için ne yapmanız gerekiyor? İşin bu kısmında dikkatli olmanız gerekiyor. Çünkü Google içi boş veya spam dolu bir web sitesinde reklam yayınlamak istemiyor. Sitenizin gerçekten kaliteli bir içeriğe sahip olması ve insanları bilgilendirici bir içerik sunması gerekiyor. Aynı zamanda bunların tamamı sizin tarafınızdan hazırlanmış, başka sitelerden kopyalanmamış olması gerekir. Yeterince yazı yayınlayıp, sitenizin içeriğini zenginleştirdikten sonra önünüzde Adsense reklamlarına başvurmak için bir engel kalmayacaktır.

2. Sitenizdeki premium içeriği ücretli yapın

WordPress’te bazı eklentiler aracılığıyla sitenizin belli bölümlerini para ödenerek görülecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Ziyaretçilerinizin belli bölümleri görebilmeleri için onlardan üye olmalarını ve üyelik ücreti ödemelerini isteyebilirsiniz. Memberpress gibi eklentiler bu işi yapmaktadır.

Burada iş içeriğin kalitesine bağlı olarak başarılı olabilir veya olmayabilir. Bunun üzerinde sizin düşünmeniz gerekecektir. İnsanların para ödeyerek içeriğinize ulaşmak isteyecekleri ne olabilir? Bir kişiye ne vaat edebilirsiniz? Bugün bu şekilde yüksek ücretlerle üyelik satan ve kullanıcılarına kaliteli bilgiyi parayla sunan web siteleri oldukça fazla. Siz de onlardan biri olabilirsiniz.

3. E-Ticaret için online mağaza kurabilirsiniz

Evet, WordPress ile bir online mağaza kurmak hiç de zor değil. WooCommerce gibi ücretsiz eklentiler sayesinde sitenize ürünler ekleyebilirsiniz, hatta tedarikçiler bularak onlardan ürün listelerini otomatik olarak sitenize çekebilir, stok kontrolü yapabilirsiniz. Tıpkı hepsiburada ve n11 gibi bir e-ticaret sitesini küçük çapta kendinize uyarlayarak web sitenizde satış yapabilirsiniz. Bunların tümü WordPress ile mümkün ve birçok e-ticaret sitesi hali hazırda altyapılarında kullanmakta.

Hemen hemen bütün ürün tedarikçileri Xml dosyası ile size ürün listelerini sunuyorlar. Genel bir e-ticaret sitesi için böyle bir adım atabilirsiniz. Ancak daha da ilgi çekici olanını yapmak sizi daha başarılı kılar. Eğer aklınızda insanların ulaşmakta zorlandığı ve sizin kolay ulaşabildiğiniz veya yaratabildiğiniz bir ürün varsa bunu pazarlayabilirsiniz. Üstelik insanların sizi bulması için sosyal medya ve Google üzerinden reklam bile verebilirsiniz.

Eğer aklınızda satabileceğinizi düşündüğünüz yaratıcı ürünler varsa bunları satışa sunmak iyi bir fikir olabilir. Hiç vakit kaybetmeden adım atın ve cesur olun. Başarabilirsiniz. Nitekim binlerce insan böyle başladı ve başardı.

4. WordPress bilginizi paraya dönüştürün

WordPress’i çok iyi öğrendiniz ve WordPress ile harikalar yaratmaya başladınız. Peki bunu başkalarına satmaya ne dersiniz? WordPress kurmayı bilmeyen onbinlerce insan var ve hepsi WordPress tarzı siteler kurmak istiyorlar. Onlara özel temalar yapıp satabilirsiniz veya yaptığınız bir tema ile onlara bir web sitesi kurabilirsiniz. Belki de ileride kuracağınız dijital tasarım ajansının temellerini atmış olacaksınız.

Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız endişelenmeyin. WordPress eğitimi söz konusu olduğunda internet üzerinde binlerce eğitim rehberi, video eğitim setleri mevcut. Kendi yeteneklerinizi geliştirmek için bunları izleyin ve uygulayın. Zaman içerisinde uzmanlaşacaksınız. Unutmayın, herkes bunu aynı şekilde öğrendi ve bilgisini aynı şekilde tecrübe ederek geliştirdi.

wordpress 3

Sonuç olarak…

Sonuç olarak WordPress ile yapabileceklerinizin bir sınırı veya limiti yok. Yaratıcılığınızı ve girişimciliğinizi kullanarak birçok projeyi hayata geçirebilirsiniz ve kolaylıkla bunu kendinize bir gelir kaynağı yapabilirsiniz.

Eğer sizin de bu konuyla ilgili fikirleriniz veya sorularınız varsa aşağıdaki yorumlar bölümüne yorum bırakabilirsiniz.

Daha Fazla Göster

Beyaz Hosting

Türkiye'nin hızlı, güvenli ve limitsiz web hosting sağlayıcısı. Güncel indirim ve fırsatlarımızdan haberdar olmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu