Yazılım

Hosting’in SEO için etkisi var mı?

Evet. Hosting ile SEO birbirleriyle doğrudan bağlantılı olarak çalışırlar. Nitekim SEO performansınızı etkileyebilecek durumlar hosting performansının ne kadar iyi olduğuna bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Eğer uzun yıllardır web sitesi sahibiyseniz hosting paketi seçiminin ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyorsunuzdur. Sahibi olduğunuz hosting paketi sitenizi birçok açıdan etkileyen faktörleri içerisinde barındırır. Sitenizin hızı, güvenliği ve ulaşılabilirliği gibi konularda web hosting paketinizin performansı önemlidir.

Bununla beraber bu durumun SEO performansına nasıl etki göstereceğinin belki farkına varmamış olabilirsiniz. Güçlü bir SEO stratejisi yaptığınızda bunun içerisine mutlaka hosting seçimi de dahil edilmelidir. Çünkü iyi bir hosting sahibi olmadan SEO başarısı yakalamanız imkansızdır. Bu yazımızda bir web hosting paketinin sizin SEO performansına nasıl bir etki edeceğiyle ilgili 3 maddeye bakacağız.

Ancak bunun öncesinde SEO neden önemli, isterseniz biraz da bundan bahsedelim. SEO, arama motoru optimizasyonu demektir. SEO performansı, sizin arama motorlarında gözükme oranınızın yüksekliğini ifade eder. Eğer insanlar belli terimleri aratarak sizin sitenize ulaşabiliyorlarsa bu iyi bir SEO yaptığınız anlamına gelir. Elbette bunun için önemli kavramlar site içeriğinizin gerçekten kaliteli olması, site düzeninizin de temiz ve uygun bir altyapıya sahip olarak kodlanmış olmasıdır. SEO için geliştirdiğiniz strateji sadece hosting veya sadece içerik planıyla değil, komple olarak bütün ele alınmalıdır. Eğer içeriğiniz iyiyse ve hosting performansınız kötüyse başarısız olursunuz. Aynı şekilde eğer hosting performansınız iyiyse ancak içeriğiniz kötüyse, yine başarısız olursunuz.

Biz şimdi SEO’ya Hosting hizmetinin nasıl etki ettiğine bakalım.

1. Önemli Güvenlik Özellikleri Sağlar

İyi bir hosting hizmeti web sitenizin güvenliğini sağlar. Bunun için gerekli altyapıyı oluşturur ve hem yazılımsal olarak hem de donanımsal olarak size güvenli bir erişim sunar. Neredeyse her gün yeni virüslerin üretilip dolaştığı internet ortamında, güvenliksiz bir web sitesi kolay bir şekilde bu virüslerden kapabilir ve sonucuna web sitesinde yerleşen bu virüsler site ziyaretçilerine zarar verebilir. Böyle bir durumda web siteniz Google tarafından da zararlı bir site olarak algılanır ve siteniz arama sonuçlarından tamamen silinir. Girmeye çalışan kişiler bile sitenize erişemez olurlar. Çünkü artık siteniz zararlı yazılım içeren bir site olarak işaretlenmiştir.

Sizin elbette böyle bir amacınız yoktu, virüsü siz koymadınız. Ancak güvenliksiz bir hosting sahibi olduğunuz için siteniz savunmasız kaldı ve ilk saldırıda yenik düştü. Bu bize hosting güvenliğinin ne kadar önemli bir rol oynadığını gösteriyor.

Aynı zamanda güvenli bir hosting deneyimi size SSL sertifikası sunar. SSL ile bağlantılarınız HTTPS protokolü üzerinden gerçekleşir ve şifreli olarak veri akışı yapılır. Google, 2017 yılından beri arama sonuçlarında SSL sertifikası olan sitelere öncelik vermektedir. Bu da SEO için önemli bir faktör olmuştur.

Beyaz Hosting olarak size hem üst düzey güvenlik yazılımlarıyla bir hosting erişimi sunuyoruz, hem de sitenizin HTTPS erişimini sağlamak için ücretsiz olarak tüm hosting paketlerinde SSL sertifikanızı sağlıyoruz. Böylece hem zamandan hem de paradan tasarruf ediyorsunuz.

zaman

2. Daha Hızlı Yükleme Süreleri

Kullanıcı deneyimini iyileştirmek için sitenizin hızlı yüklenmesini sağlamak SEO için çok önemli bir kriterdir. Google sitenizin hızını kullanıcıların deneyimlerine göre gözlemleyerek ölçmekte ve değerlendirmektedir. Ancak bunu yalnızca SEO için değil, aynı zamanda ziyaretçileriniz için de yapmanız gerekiyor. Arama motorundaki konumunuz yüksek olsa bile, sitenizin hızı düşükse, kimse o siteyi ziyaret etmek istemeyecektir. Günümüzde zaman her şeydir. Yapılan araştırmalara göre insanlar açılışta 5 saniye bekliyorlarsa, o siteyi terk ediyorlar. Bu yüzden sitenizi mümkün olan en kısa sürede açılacak hale getirmek sizin göreviniz.

Yavaş açılan bir web sitesi, kalitesiz bir web sitesinin işaretidir. Dolayısıyla Google bu şekilde açılan bir siteyi ödüllendirmez, aksine cezalandırır.

İyi bir web hosting paketi satın aldığınızda, web sitenizin hızı da bundan pay alır. Çünkü yüksek kaynaklar ve yüksek özelliklerin amacı size daha hızlı bir erişimi sunmaktır. Eğer kötü bir hosting seçimi yaptıysanız, muhtemelen siteniz yavaş açılacaktır. Bu da SEO performansınızı olumsuz etkileyecektir.

Hosting performansınız iyi olabilir, hosting hızınız yüksek olabilir, ancak yine de siteniz yavaş açılabilir. Neden? Çünkü sitenizin içeriğini hızlı açılacak şekilde dizayn etmemiş olabilirsiniz. Hosting size sadece erişim hızı sunar. Ancak bu erişim hızını kullanıcıların erişimine hızlı sunmak da sizin elinizdedir.

3. Sitenizin Sürekli Açık Kalması

SEO performansına etki eden durumlardan birisi de uptime yani açık kalma süresi konusudur. Eğer siteniz sürekli açık değilse, insanlar sitenize ara sıra erişemiyorsa bu büyük bir sorundur. Google, ara sıra sitenizi gün içerisinde ziyaret edip bu ölçümleri yapar. Ve eğer kötü bir hosting hizmetine sahipseniz, siteniz sürekli açılamaz hale geliyorsa bu SEO performansınızı olumsuz etkiler. Çünkü Google girmeye çalıştığında sitenizi yerinde bulamaz ve dolayısıyla sizi arama yapan kişilere önermeyecektir.

Beyaz Hosting size %99.9 uptime garantisi sunar. Bu sitenizin sürekli açık kalacağını garanti eden kesintisiz erişimi sağlar. Ziyaretçileriniz sitenizi her zaman açık bulur ve dünyanın her yerinden web siteniz sürekli olarak erişilebilir olur. Bu da SEO performansınızı olumlu olarak etkiler.

Sonuç

Bir web sitesinin bulunabilir olması çok önemlidir. Arama motorlarında üst sıralarda yer almayan bir web sitesi, insanlar tarafından ziyaret edilemeyen bir web sitesidir. Dolayısıyla içeriğiniz çok iyi ve yararlı bile olsa, bunu kimse bulamıyorsa içeriğinizin bir önemi kalmayacaktır.

Emeklerinizin boşa gitmemesi için, SEO performansınızı önemli ölçüde etkileyen web hosting paketi seçiminizi doğru yapmanızı öneririz. Biz Beyaz Hosting olarak size en iyi hızı ve uptime süresini vermeyi garanti ediyoruz.

Unutmayın, iyi bir web hosting size güvenlik, hız ve kesintisiz erişim sunar.

Daha Fazla Göster

Beyaz Hosting

Türkiye'nin hızlı, güvenli ve limitsiz web hosting sağlayıcısı. Güncel indirim ve fırsatlarımızdan haberdar olmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu