Donanım

SSD Hosting Teknolojisinin Avantajları

Uzman web tasarımcısı da olsanız, henüz yeni bir web sitesi açmaya başlayacak bir kişi de olsanız, yaptığınız projenin internette göstereceği performans büyük ölçüde bulunduğu sunucunun depolama teknolojisine bağlı olacaktır. Bu yüzden birçok web hosting firması hangi tür diskleri kullandığını özellikle vurgular. Çünkü hızlı bir disk, hızlı bir web sitesi anlamına gelir. Bu aslında bilgisayarlarımızda da böyledir. 2020 yılında artık hemen hemen her bilgisayar SSD disklere sahip olarak geliyor. Ancak kısa bir süre önce SSD teknolojisi bu kadar yaygın değildi ve mekanik diskler de işlerimizi çok zorlaştırıyordu.

Biz Beyaz Hosting olarak web sitelerinin alacağı performansı maksimum seviyede tutmak için sunucularımızda uzun yıllardır üst seviye SSD diskler kullanıyoruz. Bu sayede müşterilerimizin web sitesini daha stabil ve daha hızlı bir erişim değerine ulaştırıyoruz.

Günümüz koşullarında artık bildiğimiz SSD’ler de yerlerini NVMe SSD disklere bırakmak üzere. Sıradan bir SSD 300/500MB/sn okuma/yazma hızına erişebilirken, NVMe teknolojisiyle bu 3500MB/sn ve üstüne kadar çıkabiliyor. Bu gerçekten muazzam bir fark ve özellikle veritabanı işlemleri için web sitelerine oldukça yüksek performans getiriyor.

samsung nvme ssd

Cloud VPS sunucularımızda standart hale getirdiğimiz NVMe teknolojilerini şu an üst düzey web hosting paketlerimizde de sunuyoruz. Bu da WordPress gibi yüksek kaynak tüketen yazılımları daha hızlı çalıştırmanıza olanak sağlıyor.

NVMe teknolojisi hızlı olduğu kadar maliyetli bir teknolojidir. Ancak yakın gelecekte yaygınlaşması sürdükçe hem kapasiteleri artacak, hem de yaygınlaşacaktır. Bu da fiyatında düşüşü getireceği gibi, her web hosting paketinde de standart hale gelmesine yol açacaktır.

Elbette NVMe performansını hissedebilmeniz için yüksek trafikli ve yüksek güç tüketen bir web siteniz olmalı. Aksi halde normal bir web sitesinin performansında sıradan bir SSD ile NVMe arasındaki farkı anlamak ziyaretçiler için imkansızdır.

Hosting satın alırken dikkat!

Şu anda bir web hosting paketi satın almak üzere düşünüyorsanız size tavsiyemiz alacağınız paketin %100 SSD diskler üzerinde çalışıyor olmasına dikkat etmenizdir. Beyaz Hosting tüm hosting paketlerinde standart olarak SSD disk sunar ve enterprise sınıfı diskleri kullanır. Enterprise sınıfı donanımlar sunucular için özel üretilmiş, 7/24 stabil şekilde çalışmak için tasarlanmış donanımlardır. Bu yüzden web hosting hizmetinde mutlaka sunucuların da gerçek sunucu donanımlarıyla oluşturulmuş olması önemlidir. Aksi takdirde uzun vadede web sitelerinizin hızı düşebilir, zaman zaman kesintiler yaşayabilirsiniz.

SSD performansı hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Sizce de NVMe teknolojisi geleceğin hosting teknolojisine yön veriyor mu? Yorumlarınızı bizimle aşağıdaki alandan paylaşabilirsiniz.

Daha Fazla Göster

Beyaz Hosting

Türkiye'nin hızlı, güvenli ve limitsiz web hosting sağlayıcısı. Güncel indirim ve fırsatlarımızdan haberdar olmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu